Patrick Davidson

Információk a pilótáról

A pilóta adatlapja

Race team

Hasonlóan Dario Costához, Patrick Davidson is elsőként képviselheti hazáját. A Dél-Afrikai Köztársaságból származó pilóta több nemzeti bajnoki győzelemmel büszkélkedhet. Davidson a repülésrajongása családi örökség, ugyanis az édesapja és a nagypapája is légibemutatós pilóta volt.

Az 1982-ben született Davidson 17 éves korában szerezte meg magánpilóta-engedélyét, aki 25 évesen Dél-Afrika legfiatalabb aerobatikus bajnoka lett. Ezt követően számtalan világbajnokságon és több neves versenyen is szerepelt, ahol rengeteg dobogós helyezést és győzelmet szerzett.

A dél-afrikai pilóta legnagyobb hobbija a történelmi repülőgépek gyűjtögetése, amely eddig biplánokból, második világháborús harci repülőkből valamint a mai nagyteljesítményű aerobatikus repülőgépekből áll eddig, de a sor minden bizonnyal folytatódni fog. Davidson CV-jében mintegy 2500 repülési óra áll.

„Úgy érzem, hogy a Red Bull Air Race részévé válni az egyik legmagasabb elismerés, amiről egy műrepólő pilóta álmodhatott. Szeretnék minél többet tanulni, és olyan magasra jutni, ameilyen magasra csak tudok. Csodálatos kiváltság és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egyedüliként a dél-afrikai zászló alatt repülhetek, és mindent megteszek majd, hogy a hazám büszke legyen rám" – mondta el Patrick Davidson.