Mélanie Astles

Információk a pilótáról

A pilóta adatlapja

Race team

Mélanie Astles ötszörös francia műrepülőbajnok, aki a műrepülő európai és világranglistákon is az első tízbe verekedte magát. A Challenger Cup újoncaként történelmet ír: ő a Red Bull Air Race első női résztvevője.

Mélanie története a szenvedélyről, állhatatosságról és az esélytelenség leküzdéséről szól. 18 évesen, a felnőttkor küszöbén senki sem bízott benne, hogy valóra válthatja gyerekkori álmát: pilóta lehet belőle. Amikor egy benzinkúton kezdett dolgozni, ez az álom valóban szertefoszlani látszott. De megalkuvást nem ismerő munkával több benzinkút főnökségéig vitte, amiből elegendő pénzt tudott félrerakni ahhoz, hogy 21 éves korától repülőórákat vehessen. Élete első műrepülőversenyén, a Francia Kupa Espoir (Reménység) kategóriáját rögtön meg is nyerte.

Fejlődése töretlen volt, amint egyre komolyabb és komolyabb kategóriákban állhatott rajthoz: útját országos bajnoki címek, illetve a francia műrepülő-válogatottba történő meghívás szegélyezték. 2014-ben 7. helyen végzett a műrepülő világbajnokság Advanced kategóriájában, és a női ranglista élére állt. 2015-ben a műrepülő csúcskategória – az Unlimited – 5. legjobb női pilótája volt a világon, és az Unlimited kategóriájú műrepülő világbajnokságon diadalmaskodó francia válogatottba is bekerült.

Mélanie kedvenc idézeteinek egyike Steve Jobstól származik: „Csak úgy érhetsz el NAGY dolgokat, ha SZERETED, amit csinálsz", hozzátéve: „Sokkal fontosabb, hogy az életben kitűnő tanuló legyél, mint az iskolában."